Kasteajatuksia

20.1.2024

Satuinpa tuossa viikolla löytämään vanhan, skannatun kuvatiedoston tietokoneeni uumenista, nimittäin kastetodistuksen 62 vuoden takaa, jolloin olen ollut 18 päivän ikäinen…
Siinä oleva teksti jäi minua puhuttelemaan ja päätin vähän kirjoitella siitä, mitä ajatuksia tämä minussa herätti. Kun olen jo vuosia saanut olla armosta Jeshuan opetuslapsena ollen uudesti syntynyt ylhäältä Elävän Jumalan Hengestä, niin kaikenlaista tulee pohdittua ja ihmeteltyä Sanan valossa, kuten nytkin…

Tämän todistuksen tekstin mukaan tuolloin saamani ”kaste julistaa” minulle jo 18 päivän ikäisenä vauvana ollessani, että minä olen ”ristiinnaulitun Jeesuksen Kristuksen kautta lunastettu ja kutsuttu Hänen opetuslapsekseen eikä minun tarvitse koskaan olla mitään sen enempää kuin Jeesuksen opetuslapsi

Kauniit sanathan nämä ovat ja jopa hyvin profetaaliset sanat ainakin omalle kohdalleni olleet, kun niitä tänään tässä lueskelen Jeshuan omana – ”Olet ristiinnaulitun Jeesuksen Kristuksen kautta lunastettu ja kutsuttu Hänen opetuslapsekseen”, Amen! Olen todellakin lunastettu Jeshuan, Messiaan sovitusverellä ennen kuin minusta on ollut tietoakaan täällä ajassa, sillä on kirjoitettu, että Messias kuoli meidän puolestamme, kun me vielä olimme syntisiä, ja olen myös kutsuttu Hänen opetuslapsekseen, MUTTA

vasta reilu 50 vuotta myöhemmin tuosta kastehetkestä tämä teksti kävi toteen, kun Elävän Jumalan Henki vaikutti minussa ja Hän oikeasti kutsui minua kääntymään synneistäni Hänen puoleensa, Jeshuan sovitusveren puhdistukseen ja Elävän Jumalan yhteyteen.

Niin kuin on kirjoitettu, että ei kukaan voi tulla Jeshuan (Jeesuksen) tykö, ellei Isä, joka on Poikansa lähettänyt, vedä tätä ihmistä Jeshuan puoleen ja Isän puoleen, joka on taivaissa. Tuolloin vasta minäkin siis tiesin sekä tunsin Pyhyyden Hengen vaikuttaessa minussa hyvin voimallisesti olevani syntinen ja vailla Elävän Jumalan armoa ja kirkkautta, kuten on kirjoitettukin, että ”kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”!
Ymmärsin siis olevani syntinen, sillä Jumalan Pyhyyden Henki osoitti minulle todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion, synnin palkan, joka on kuolema. (ks. Rm 3:23, 5:8, 6:23, Jh 6:44)

Minut on, niin kuin on kirjoitettu, ”haudattu Jeshuan kanssa kasteessa, ja siinä myös herätetty Hänen kanssaan uskon kautta ja tämän uskon vaikuttaa Jumala, joka herätti Jeshuan kuolleista” , mutta sekin tapahtui vasta, kun oli Jumalan aika tässäkin asiassa.

Minun täytyi ensin hieman kasvaa uskossani ja saada ymmärrystä Sanasta, miksi upotuskaste on tärkeä Jeshuaan uskovalle. Jumalan Pyhyyden Henki opetti asiasta ja asetti tämän kasteasian minun sydämelleni vasta sitten, kun sydämeni oli siihen valmis, ja ymmärsin, että haluan tosissani seurata Jeshuaa ja hylätä kaiken entisen maailmallisen menon. Se on niin ihmeellistä, kun saa olla Jumalan Hengen johdatettavana.

Tuntuu niin kurjalta ja surulliselta heidän puolestaan, jotka tuudittautuvat sellaiseen opetukseen, jossa turvataan ainoastaan lapsikasteen kautta pelastumiseen, ilman uskoa, ilman parannuksentekoa synneistä, ilman syntien tunnustamista ja anteeksiantoa, ilman henkilökohtaista suhdetta Messiaan Jeshuan sovitusveren kautta saatavaa yhteyttä Elävään Jumalaan.

Tämän vauvana saamani ”kauniilla sanoilla varustetun todistuksen” ja lupausten myötä minä olisin mennyt suorinta tietä kadotukseen synteineni, mikäli olisin vain luottanut ainoastaan näihin lupauksiin ilman henkilökohtaista suhdettani Elävään Jumalaan ja Hänen Poikaansa, ilman syntieni tunnustamista, ilman uskoa Jeshuaan, ilman Jeshuan uskoa.

Vaikka tuolloin vielä kuuluinkin kirkkoon, koska olin siihen vauvana liitetty, mutta ei kirkko olisi minua pelastanut, huolimatta siitä, että minusta oli tullut kasteessa ”kristitty seurakunnan jäsen”.
Ei ihmistä pelasta kyllä mikään tai kukaan muukaan, ei edes ne omat teot, vaan kaikki on armoa!!!

Meille ei ole muuta nimeä annettu kuin ”Jeshua”, jossa meillä on lunastus ja pelastus synneistämme, syntiemme anteeksianto Hänen sovitusveressään… Ap. t. 4:12 Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.”

Ellei Elävä Jumala olisi minua kutsunut kuolemaan johtavalta tieltä Elämän Tielle Jeshuassa, Pojassaan, minulla ei olisi ollut tulevaisuutta eikä toivoa, vaan hirvittävä tuomion odotus, kadotuksen ikuinen tuli! Nyt minulla on tulevaisuus ja toivo – Jeshuassa, Messiaassa, Lunastajassani! HalleluJAH! Siunattu olkoon Israelin Pyhä Jumala!!

Näissä mietteissä tänään…


Käyttämäni Raamatun käännökset:
Raamattu kansalle, JKR Uuras Saarnivaaran käännös, R33/38, ASUT Aapeli Saarisalon käännös, Biblia1776, KR1992, Toivo Koilo Suuri Ilosanoma